Tudtad mennyit veszítesz, a szakszerű napelem tisztítás és karbantartás hiánya miatt?

Sajnos erről mindenki hallgat, de mi megmutatjuk

Érdekel – TOVÁBB OLVASOM
Érdekel – TOVÁBB OLVASOM
Ismerem – MEGRENDELEM
Ismerem – MEGRENDELEM
napelem tisztítás szükségessége

Ahhoz, hogy a napelem rendszerből a maximális teljesítményt kihozd, tisztán és karban kell tartani a napelem paneleket.

De még mielőtt legyintenél, hogy majd az eső lemossa, feltétlenül szánj ránk 5 percet és olvasd tovább a saját érdekedben

Napelem panelek kapacitását csökkentő tényezők

 • Por

 • Pollen

 • Légköri szennyeződés

 • Esővel lecsapódó szaharai homok

 • Madárürülék

 • Rászáradt falevelek

napelem tisztítás szükségessége

Ha az eső lemossa, akkor az autódat sem tisztítod?

Az esővíz felületi, ideiglenes tisztítást eredményez, de csak abban az esetben, ha nincsenek légköri szennyeződések. Az esővíz nem képes a napelem panelekre rakódott koszos, zsírszerű réteget leoldani. Ehhez speciális vízre van szükségünk.

napelem tisztítás - mit veszíthetsz

Mit veszítesz, ha nem végzel napelem tisztítást?

 • Folyamatosan pénz áramlik ki a zsebedből

 • A napelem panelek idő előtti amortizálódását

 • Termelési garanciát (döbbenet, de igaz, lejjebb foglalkozunk a témával)

napelem tisztítás - mit veszíthetsz

A panelek megtisztításával biztosíthatod, hogy maximális kapacitásukon működjenek, ami hosszútávon költségmegtakarítást eredményez a villanyszámláidnál. Ezenkívül a rendszeres tisztítás meghosszabbítja a napelemek élettartamát, mivel a szennyeződések és törmelékek idővel károkat okozhatnak.

1) Pénz áramlik ki a zsebedből

MEGDÖBBENTŐ ADAT! A nem tisztított napelem rendszerek termeléscsökkenése a 2. év harmadik negyedévére elérheti akár a 35%-ot!

MEGDÖBBENTŐ ADAT!
A nem tisztított napelem rendszerek termeléscsökkenése a 2. év harmadik negyedévére elérheti akár a 35%-ot!

napelem takarítás hiánya veszteség százalékban

A diagramon lévő számok, az USA-ból származó mérések alapján 3 év mért adataiból tevődnek össze.

Egy átlagos 15 kWh-s rendszer, amely ferde tetőre van szerelve 1 év alatt átlagosan 600 ezer Ft-os rezsicsökkentett villanyszámlát tud kiváltani.

Amennyiben nincs tisztítva a termeléscsökkenés (átlagos szennyezettséget véve alapul) az 1. évben 120.000 Ft, míg a 2. évben 210.000 Ft is lehet. Ha halmozottan tekintjük, akkor csak a tisztításból származó veszteség a 2. év végére elérheti a 330.000 Ft-ot.

Ha extrémebb a szennyezettségi fok (rászáradt madárürülék, falevelek, esővel érkező szaharai- és egyéb homok, stb.) ez akár magasabb is lehet.

A termelésvisszaesést olyan tényezők is befolyásolják, mint a madárrajok és fészkek közelsége, tető dőlésszöge, fák magassága a közelben (árnyékol) stb.

Tájékoztatunk, hogy mi nemcsak a napelem tisztítást végezzük el, hanem átvizsgáljuk, hogy sérültek-e a napelem panelek, illetve, hogy történt-e madár befészkelés a panelek alá.

napelem takarítás hiánya veszteség százalékban

A diagramon lévő számok, az USA-ból származó mérések alapján 3 év mért adataiból tevődnek össze.

Tájékoztatunk, hogy mi nemcsak a napelem tisztítást végezzük el, hanem átvizsgáljuk, hogy sérültek-e a napelem panelek, illetve, hogy történt-e madár befészkelés a panelek alá.
napelem tisztítás hiánya miatti amortizáció

2) Idő előtti amortizációs veszteség

napelem tisztítás hiánya miatti amortizáció

Az idő előtti amortizációs veszteség nem most fog jelentkezni, hanem 10-15 év elteltével, így rendkívül fontos megelőző lépéseket tenni!

Mivel a napelem panelek nincsenek karbantartva / tisztítva, így a gyártó által meghatározott amortizációs idő lecsökken. Tehát a tisztítás hiánya miatti termeléskiesés mellett számolni kell azzal, hogy a napelemek élettartama akár 3-4 évvel is lerövidülhet. További amortizációs csökkenést okozhat a helytelen mosószeres tisztítás is, amelyet lentebb részletezünk.

Az előző pontban kifejtett tisztítás miatti veszteséghez hozzáadódik az idő előtti amortizáció, amely újabb súlyos 100 ezreket vehet ki a családi kasszából.

Légy előrelátó! A napelem tisztítás és karbantartás megakadályozza ezt a folyamatot.

3) Lőttek a napelem termelési garanciának

napelem panel garancia elvesztés

Nyugtalanító a helyzet termelési garancia ügyében, ugyanis némely gyártó nemcsak egyszeri, hanem rendszeres tisztítást ír elő garanciális feltételként.
Számtalan dokumentációt olvastuk végig, és azt láttuk, hogy nagyon finoman fogalmaznak a témában.

Előfordulhat, hogy épp azon gyártó egyikétől származik a napelemed, aki nem fogja érvényesíteni jogi akaratát, de ez a ritkábbik eset.

Véleményünk szerint, ha élni szeretnél a termelési garanciával, akkor megtagadják a kérelmed, hivatkozva a garanciális feltételekre.

Mit is jelent ez lefordítva?

Ha nem tisztíttatod a napelem paneleket jó eséllyel
ELVESZIK A NAPELEM TERMELÉSI GARANCIA!

Bízz meg tisztításra, karbantartásra specializálódott céget, hogy biztosan megtartsd a termelési garancia lehetőségét.

napelem panel garancia elvesztés

Bízz meg tisztításra, karbantartásra specializálódott céget, hogy biztosan megtartsd a termelési garancia lehetőségét.

Azt akarom, hogy több pénzt termeljen a napelem rendszerem

Megnézem a csomagokat
napelem tisztítás napelem mosás

Napelem mosás fontossága

8 ok, amiért a napelemeket rendszeresen tisztítani kell

napelem tisztítás napelem mosás

Az előző 1. pontban kifejtettük, ha csökken a hatékonyság, csökken a termelés. A vége az, hogy mindenképpen rosszul jársz anyagilag.

Az előző 2. pontban kifejtettük. A takarítás és karbantartás hiánya miatt hamarabb elhasználódnak, amortizálódnak a napelem panelek.

Az előző 3. pontban kifejtettük. A gyártók nem fogalmaznak világosan a termelési garanciát illetően. A legtöbben rendszeres tisztítást írnak elő.

A legtöbb napelem tulajdonos nem tisztítja meg a paneleit eső után, mert úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége, mert az esővíz megteszi helyette. De ez nem igaz! Hasonlóan ahhoz, hogy az esős évszakban gyakrabban kell tisztítani az autó szélvédőjét, a napelemeket is gyakrabban kell tisztítani. Ezért azt javasoljuk, hogy ne hagyatkozzon esővízre a panelek automatikus tisztításához, mert ez egyszerűen és bizonyíthatóan nem történik meg.

Sok puha homokszem, porszemcsék, pollen és törmelék található a környezetben. Ezek végül felhalmozódnak, és hozzájárulnak a kopáshoz, ha nem tisztítja rendszeresen a napelemeket. Bár elsőre nem látható és egyértelmű, idővel a panelek hatékonysága csökkenni fog, és fennáll annak a veszélye is, hogy sokkal hamarabb meghibásodik a berendezés.

A napelemek nem olcsóak! Jelentős összeget költöttél arra, hogy kialakítsd a napelem rendszered, így bizonyára szeretnéd elérni, hogy a lehető leghamarabb megtérüljön a befektetésed. Ha nem tisztíttatod rendszeresen a paneleket, csökkenthet a megtérülési idő. Másrészt a tisztításuk javítja a hatékonyságukat, mivel több fény éri a paneleket, és javítja a megtérülést.

A napelemek tisztítása során lehetőség nyílik azok átvizsgálására is. A tisztítás ideje kiváló alkalom a panelek állapotának ellenőrzésére és értékelésére.
A SolarClean a Napelem állapotfelmérés szolgáltatást AJÁNDÉKBA adja a tisztítás mellé (Részletek a CSOMAGOK leírásánál).

Senki sem akar egy elöregedett megjelenésű, koszos panelt a háztetőjén. Ahogy fontos az otthona többi részének tisztítása, a napelemek megfelelő gondozása és rendszeres tisztítása is elengedhetetlen. Ez a fajta megfelelő karbantartás esztétikusabbá teszi otthonát mind Önnek, mind látogatóinak.

Nem mindegy milyen vízzel tisztítod a napelemeket

2 OK, miért ne használjunk csapvizet napelem tisztításhoz

Napelem tisztítása csapvízzel, miért nem jó?
 1. A közvetlenül a csapból vagy tömlőből származó víz „kemény víznek” számít, sókat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek lerakódásokat, vízfoltokat és vízkövesedést hagyhatnak a napelemeken. Az évek folyamán ez a felhalmozódás csökkentheti a napelem energiakibocsátását, és végül komoly károkat okozhat a rendszeren.
 2. Cégünk speciális ioncserélt, DI vízzel tisztít. Ilyen vízzel történt napelem tisztításkor a napelem felületén jóval később képződnek foltok, algák, korróziók a sók és ásványi anyagok lerakódásának hiánya miatt.

Ezek eredményeképp nemcsak a napelem panelek állagát óvjuk, hanem hosszabban lesz tiszta, így több energiát tud termelni.

Napelem tisztítása csapvízzel, miért nem jó?
napelem takarítás vegyszermentesen

Miért ne használjunk vegyszereket (tisztítószereket)

napelem takarítás vegyszermentesen

Vegyszerek használata erősen nem javasolt a napelemek tisztításához. Ezek a vegyszerek agresszívak, némelyik még koptató/csiszoló hatású is, és károsítja a tükröződésgátló bevonatot, a szilikon tömítéseket és még a panelek keretét is.

A SolarClean 100%-ban vegyszermentes napelem takarítást végez.

Miért veszélyes magasnyomással tisztítani?

Napelem tisztításamagasnyomással, miért nem jó?

A kép illusztráció

A magasnyomású mosók használata a napelemek tisztításához nem ajánlott, mivel ezek a mosók túl nagy nyomással bírnak, ami károsíthatja a napelemek felületét.

A napelemek felülete általában speciális bevonattal van ellátva, amely segít abban, hogy a napfényt hatékonyabban gyűjtsék össze. A magasnyomású mosó használata károsíthatja ezt a bevonatot, ami csökkentheti a napelem hatékonyságát és élettartamát is.

Emellett a magasnyomású mosók használata sérülési kockázatot is jelenthet. A túl nagy nyomás a napelemek üvegfelületének eltörését vagy repedését okozhatja, amely a napelemek cseréjét és az ezzel járó költségeket eredményezi.

Tartózkodjon a magasnyomású mosó napelem paneleken történő alkalmazásától.
Napelem tisztítása magasnyomással, miért nem jó?

A kép illusztráció

Napelem tisztítás, napelem karbantartás
Itt a Professzionális megoldás

HELLÓ! MI VAGYUNK A
SolarClean

SolarClean csapata

Napelem karbantartásra specializálódott cég vagyunk.

HELLÓ! MI VAGYUNK A
SolarClean

 • Napelemeket tisztítunk

 • Napelemem karbantartást végzünk

De ami a legfontosabb az a munkánk eredménye.

Tisztítással segítünk több pénz termelni a napelem tulajdonosoknak
Karbantartással akár évekkel meghosszabbíthatjuk a rendszer termelési idejét és élettartamát.

5 nyomós érv, hogy miért válassz kivitelezőt, bennünket?

Napelem panelre tervezett eszközök

Speciálisan a napelem panelekre tervezett eszközökkel dolgozunk amellyel:

 • nemcsak tisztább lesz a felület,
 • hanem felületi mikro karcolásokat sem okoz.

Nemcsak tisztítás, karbantartás is

Tulajdonképpen mi napelem karbantartást végzünk:

 • napelemek tisztítása
 • napelemek állapotának felmérése
 • napelem hibafeltárás
 • bővítési igény ügyintézés

Speciális víz

Speciális DI vizet használunk, amely:

 • könnyedén feloldja a panelekre rakodott szennyeződéseket,
 • nem marja a felületet,
 • hosszabban marad tőle tiszta,
 • ráadásul folt és cseppmentesen szárad.

Előtérben a biztonság

Kimenni a tetőre nem biztonságos, ne kockáztasd az életed:

 • gyakorlott szakemberekkel dolgozunk,
 • életet védő biztonsági eszközöket használunk.

Áramütés veszély

Nem a legjellemzőbb, de sajnos előfordulnak esetek, mivel maga a rendszer

 • elektromos áramot termel,
 • így előfordulhat áramütés,
 • ráadásul ennek következtében akár baleset is, pl. elesik, vagy leesik a tetőről.

Szolgáltatásaink

Napelem tisztítás mellett a következő szolgáltatásokat kínáljuk

Szolgáltatások részletes leírása
Ajándék szolgáltatások részletei
 • Napelem tisztítás

 • Napelem állapotfelmérés

 • Ereszcsatorna tisztítás

 • Tetőtéri ablak külső mosás

 • Tető vizuális ellenőrzés

 • Teljes tetőfelületi átvizsgálás

 • Napelem rendszer hibajavítás ügyintézés

 • Napelem rendszer bővítés ügyintézése

Szolgáltatások részletes leírása
Ajándék szolgáltatások részletei
napelem tisztítás speciális mosófejjel
napelem tisztítás speciális mosófejjel

Kiknek?

LAKOSSÁGI
napelem karbantartás, tisztítás

KERESKEDELMI
napelem karbantartás, tisztítás

KÖZÜLETI
napelem karbantartás, tisztítás

Referenciák

Tekints meg napelem tisztítás referenciáink közül néhányat.

További referenciáink

Vélemények

8 értékelés alapján
Gergely Kovács
2023.05.15.
Mátyás György
2023.05.02.
Teljesen profi csapat. Extra koszos paneleket mostak, 30%-os növekedést értek el. Gyorsak voltak és szép lett a végeredmény. Csak ajánlani tudom Őket.
Daniel Drégely
2023.04.29.
Laszlo Papai
2023.04.19.
Napelem tisztitas volt amit tokeletesen elvegeztek. Reszletes infot kaptam a napelemek allapotarol amit nagyon ertekeltem. Pontos idoben jottek, professzionalis szolgaltatas volt.
Péter Kosztolányi
2023.04.14.
Marti David
2023.04.10.
Teljesen tisztak lettek a panelek, szepen dolgoztak a szakemberek, elegedettek vagyunk.
Rónay Olivia
2023.04.03.
Pontosan érkeztek, 1 óra alatt végeztek, korrekt, jófej csapat. Ajánlom őket!
orsolya toth
2023.03.31.
Szüleimnél voltak tisztítani. Gyors és szép munkát végeztek. Kedves, korrekt, profi csapat.

Napelem karbantartás / napelem tisztítás
CSOMAGOK

Napelem karbantartás
napelem tisztítás

CSOMAGOK

A megrendelés folyamata:

 1. lépésként válaszd ki a csomagot,
 2. lépésként add meg az adataid a megrendeléshez

A megrendelés folyamata:

 1. lépésként válaszd ki a csomagot,
 2. lépésként add meg az adataid a megrendeléshez
1. lépés csomagválasztás

Válaszd ki, hogy magánszemély, vagy cég/egyéb szervezet vagy

Kérlek add meg az adatokat. Ha a visszahívást választod akkor elegendő csak a mobil számodat megadni.

Céges adatok

Kivitelezés helye

Kapcsolattartó adatai

Köszönjük a megkeresést, kollégánk 2 munkaórán belül felkeresi adategyeztetés céljából.

Köszönjük a megkeresést, kollégánk 2 munkaórán belül felkeresi adategyeztetés céljából.

Mi történik a gomb megnyomása után? 2 munkaórán belül felvesszük veled a kapcsolatot

Ne hezitálj, ne várj hónapokat

Minden egyes gondolkodásban eltöltött hónap termeléscsökkenést okozhat!

NE VESZÍTS TÖBB PÉNZT!

Foglalj most azonnal időpontot, vagy lépj velünk kapcsolatba

Időpontot foglalok
 1. lépésben ki kell választanod, hogy magánszemély vagy cég/egyéb szervezet vagy.
 2. lépésben az adatok bekérésénél találod az előzetes időpont foglalást.

Ha még kérdésed lenne ajánljuk, hogy először olvasd el a Gyakran ismételt kérdések oldalunk, ahol rengeteg kérdésre választ kaphatsz.
De nagyon szívesen segítünk írásban is. Írj üzenetet és 2 órán belül válaszolunk.